Четете онлайн списание Агрокомпас
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Неделя, 18 Февруари 2018

Януари 2018

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Празници Брой: Януари 2018
7 години - 7 големи крачки към успеха
Хусейн Ахриев, управител на Лебозол България

7 години - 7 големи крачки към успеха

print

e-mail facebook

 

- Г-н Ахриев, вече седем години Лебозол България е на българския пазар. Каква е равносметката?

- Доволни сме от всичко, което сме постигнали досега. Разпознаваеми сме на пазара. Не вярвам да има в страната земеделци, които да не ни познават. Независимо какви култури отглеждат: полски, овощни, зеленчуци, лозя... Голямо наше предимство е широкият ни асортимент от продукти. Като фирма, занимаваща се с хранене на растенията през листата, ние трябва да отговорим на всички въпроси, свързани с храненето на растенията. И затова имаме продукти, както се казва - от А до Я, всичко, от което се нуждаят земеделските култури. С други думи - предлагаме всичко, започвайки от подхранване на семената - до най-късните фази от развитието на културите. Именно с това изградихме своя авторитет, плюс още нещо. За тези 7 години сформирахме един изключително професионален екип. Ежегодно минаваме през обучения и можем да бъдем много добри консултанти на земеделските стопани. Мога да обобщя, че фирма Лебозол България твърдо е стъпила на българския пазар и ще бъде там, докато върши своята работа с такива продукти и по този начин.

- Винаги сте подчертавали, че Лебозол България не просто продава торове, а прави бизнес с мисия. Каква е тя?

- Повече от 30 години Лебозол Дюнгер Гмбх се занимава с културните растения и тяхното изучаване. След като знаем нуждите на културите, от какви хранителни вещества и елементи имат нужда те, тогава се правят нашите торове. Така че, нашата мисия е да получаваме от растенията максимални добиви и качество и да ги спасяваме от стресовите ситуации. Нещо, с което се справяме много добре. И това не го казваме ние. Доказват го стотици български полета, потвърждават го и стотици български земеделци.

- Какви са позициите на Лебозол в момента на българския пазар в сегмента листни торове?

- Няма аналог на пазара на Лебозол по отношение на качествените продукти и техния широк асортимент, както и по отношение на професионалните консултации, които правим. Дали сме най-добрите - това ще го кажат българските земеделци.

- Как защити името си Лебозол България през последната стопанска година? Доколко и как помогна на земеделските производители?

- Тази година беше много сложна в климатично отношение. Студена и влажна пролет. Имаше много слани и измръзнали растения. През есента пък проблеми създадоха градушките... И нашият единствен начин да защитим позициите си е действието и помощта, която можем да окажем на фермерите с нашите продукти. На всеки, който се е обърнал към нас за съдействие, ние сме помогнали. Няма един провален случай.

- Наскоро организирахте голям международен форум. От каква полза беше той за екипа на фирмата, както и за крайния потребител - фермерите?

- За нас това е един международен опит. На тази среща присъстваха агрономи от Германия, екипите на Лебозол Румъния и Русия. Опитът, който получихме, чрез нашите агрономи ще бъде предаден на българските земеделци. Най-голямата полза от този форум е именно за тях. Заедно обсъдихме как действат нашите продукти в различни климатични условия, какви продукти при какви ситуации е прилагал всеки специалист на Лебозол и какви резултати е постигнал. В този смисъл и за нас това е едно много полезно обучение.

- Да очакват ли земеделците нови продукти от Лебозол?

- Разбира се. Освен нови, Лебозол постоянно подобрява и вече наложените продукти. Например, Квадро С, който е един от най-предпочитаните ни продукти ще стане Квадро Макс, вече с много по-голямо съдържание на сяра. Излизаме и с нов продукт без аналог на пазара - Силиций. Друга нова иновация от Лебозол е лимонена киселина за стабилизиране на pH в работните разтвори, както и нов Микс за овощни насаждения. Така че, всяка година ние прибавяме в портфолиото си нови и още по-добри продукти.

- Нека завършим това интервю с едно пожелание към фермерите!

- Пожелавам на българските земеделци да бъдат здрави, защото когато човек е здрав, тогава и животът му е приятен. А по отношение на работата им, нека по-рядко да се срещат с нас (смее се), по-рядко да им се случват неприятни неща на полетата. Разбира се, всяка една среща с българските фермери ни е приятна, доказали сме, че рамо до рамо сме винаги до тях, от жътва до жътва. Техните успехи са и наши успехи. Тази мисия, която сме си поставили – да сме в услуга на българското земеделие, ще я следваме и в бъдеще, със същия ентусиазъм и с все по-големи амбиции.

 

Автор: Валери СтаневПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
В Северозапада мафия дирижира достъпа до еврофондовете
Мая Червеняшка, консултант по европроекти от Враца

Свободата да се прилага ОСП след 2020 г. ще даде възможност на икономически силните да диктуват
Магърдич Хулиян е основател и председател на Национално сдружение на малките семейни ферми и преработватели /НСМСФП/

Даниел ПЕРОБ е избран за председател на Sorghum ID
България не участва в първия Управителен съвет на междупрофесионалната организация

NIK Аcademy официално отвори врати
Първият по рода си център за обучение е в с. Изгрев

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg