Четете онлайн списание Агрокомпас
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Неделя, 18 Февруари 2018

Януари 2018

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Иновации Брой: Януари 2018
NIK Аcademy официално отвори врати
Първият по рода си център за обучение е в с. Изгрев

NIK Аcademy официално отвори врати

print

e-mail facebook

 

В края на 2017 г. фирма НИК направи специален подарък на родните земеделци. В шуменското село Изгрев компанията инвестира в първата по рода си Академия за нови технологии в земеделието в България, наречена NIK Academy. Тя идва като адекватен отговор на нуждата от внедряването на нови технологии в земеделието. За да е успешно едно внедряване, хората, които участват в процеса, трябва да са добре подготвени. И в тази връзка NIK Аcademyе част от процеса по подготовката, заяви Иво Куманов, управител на НИК.

Новият център е съчетание от зали за обучение с места за извършване на практически занятия, включително и земеделски парцели в района, на които да се провеждат обучения и практики в реални условия и с модерна техника.

На откриването присъстваха представители на централната администрацията в лицето на зам.-изпълнителния директор на ДФЗ-РА Петя Славчева, областната администрация на Шумен и кмета на община Венец, както и партньори на компанията от чужбина, сред които мениджърите за Европа за Trimble – Валдемар Шафер, Berthoud – Балаш Патаки, и Valley – Петре Чобану, които заедно с Иво Куманов и Калоян Куманов разрязаха лентата.

Интересът от страна на земеделските производители не само от България, но и от съседна Румъния, също беше много голям. Румънските и българските гости останаха приятно впечатлени от базата на NIK Academy и от провелите се досега обучения, за които имаха възможността да разберат.

Реконструирахме и реновирахме стара база на МТС и създадохме едно добро място, където хората да се обучават как на практика се случват нещата, а не на теория, подчерта още г-н Куманов. „Ще започнем с тематични обучения в посока торене, пръскане, поливане, сеитба, защото няма как да надграждаме високи технологии на места, където има пропуски в основни знания. Прецизното земеделие е едно допълнение към правилното стопанисване на земеделските площи.“

В NIK Аcademyна практика ще може да участва всеки, който има желание да се образова. „В това число нашите партньори и клиенти, които са много важен фактор, за да стартира и да се развива успешно тази инициатива. За нас е много важно услугата и качеството на обучението да се развиват, защото така ще се подобри цялостният начин на работа в сектора и ще се ускори неговото модернизиране.“

Изграждането на иновативния обучителен център е продължило повече от една година. Интересна подробност е, че сградата на NIK Аcademy е номинирана за Сграда на годината в категория Сгради Обучение.

„Подобни центрове има изградени в Холандия и САЩ. Там те са често срещани. Добрата новина е, че основно са пълни с млади хора, някои от които все още ученици. От малки те се учат на добри земеделски практики“ – сподели пред екипа ни Иво Куманов.

Една от основните цели на NIK Academy е да помогне на земеделските производители да използват 100% от потенциала на своето оборудване и персонал. Именно чрез комбинация на теоретични и практически тренинги, водени от специалисти с над 10-годишен опит, НИК вярват, че могат да допринесат не само за модернизирането на още повече български стопанства, а и за успешното приложение на най-новите технологии в тях.

 

Автор: Списание АгроКомпасПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
В Северозапада мафия дирижира достъпа до еврофондовете
Мая Червеняшка, консултант по европроекти от Враца

Свободата да се прилага ОСП след 2020 г. ще даде възможност на икономически силните да диктуват
Магърдич Хулиян е основател и председател на Национално сдружение на малките семейни ферми и преработватели /НСМСФП/

Даниел ПЕРОБ е избран за председател на Sorghum ID
България не участва в първия Управителен съвет на междупрофесионалната организация

NIK Аcademy официално отвори врати
Първият по рода си център за обучение е в с. Изгрев

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg