Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Вторник, 30 Април 2024

Декември 2023

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Иновации Брой: Февруари 2013
Оптимистичен старт на Сезон 2013 с Еуралис
Жени командоси олицетворяват силата и гъвкавостта на хибридите на компанията

Оптимистичен старт на Сезон 2013 с Еуралис

print

e-mail facebook

Позитивни очаквания за пролетната кампания

Еуралис Семена България, доставчик на двата популярни бранда в България – Еуралис и По Семанс, официално откри Сезон 2013 с презентации пред своите дистрибутори от страната. Флорин Константин, мениджър на Еуралис за България и Румъния, представи усмихнатия екип на компанията, зареден с енергия и готов да посрещне предизвикателствата на предстоящата кампания. А дали тя ще бъде лесна или трудна, все още никой не може да предвиди. Едно е ясно – „въоръжена” с обогатено и атрактивно портфолио от хибриди при всички пролетни култури – царевица, сорго, слънчоглед и пролетна рапица, Еуралис предлага гъвкавост, различни технологични опции и възможности за благоприятен изход от всяка трудна ситуация на полето.

Жени командоси ще охраняват вашата продукция

Присъстващите на събитието бяха впечатлени от модерната визия, с която френската семенарска компания стартира новия сезон – това са жени командоси, олицетворяващи висококачествената генетика, която устоява на всякакви неблагоприятни условия. Как се осъществява това на практика – чрез непрестанно усъвършенстване на генетиката, обясни Филип Со, мениджър на Еуралис за Южна Европа. „Нашият бизнес се базира на иновациите. За да бъдем лидери, трябва да инвестираме в търсенето на нови хибриди с подобрени характеристики. Над 15% от нашия годишен оборот влагаме именно в развойна дейност. Затова и продуктите ни са лидерски. Всяка година повече от 3 млн. хектара в Европа се засяват с хибриди на Еуралис. Ние осигуряваме качество на генетичния материал, качество на семената и качество на обслужването”, заяви г-н Со.

Новаторските концепции на Еуралис – Herby Seeds и Power Roots

Внедрявайки модерни технологии, Еуралис помага на фермерите да управляват риска в трудни години. На първо място това се осъществява с концепцията Herby Seeds или това е пълна гама от култури, устойчиви на хербициди. Чрез нея фермерите могат да получават високи добиви от силно заплевелени полета. Пример за това е Clearfield технологията при слънчогледа, Duo системата при царевицата, сорго (третирано с Концепт ІІІ) и позволяващо по време на вегетацията пръскане с Дуал Голд и Гардоприм, обясни Таня Петкова, продуктов и технически мениджър на Еуралис. Флорин Константин допълни, че създаването на хибриди, устойчиви на хербициди, е тенденция в семенарската дейност в Европа. По думите му с концепцията Herby Seeds е по-лесно за фермерите да имат добиви, които в определени ситуации не биха могли да получат от конвенционалните хибриди.

Най-новата концепция, която Еуралис тепърва ще разработва, е Power Roots. При нея се създават хибриди с мощна коренова система на растенията с цел максимално усвояване на вода и предотвратяване на полягането. Това ще бъдат ранни слънчогледови хибриди с високо маслено съдържание, а при царевицата – също високодобивни хибриди, за които ще е характерно бързо отдаване на влагата в края на вегетацията. Първият царевичен хибрид от тази концепция е ЕС Сензор, от който през тежката 2012 г. са получени най-високи добиви, подчерта Таня Петкова.

 

Автор: Светла Стефанова
Целия материал четете в брой Февруари 2013



ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Иновативно и печелившо земеделие с продуктите на Corteva Agriscience™
Компанията залага на иновации и био решения – това стана ясно на Портфолио Фарм край добруджанското село Победа

Атрактивни попълнения в портфолиото на Nuseed при слънчогледа
Компанията излиза и с нови култури – карината и тръстика

Листните торове на Лебозол® – сигурност и ефективност при климатични промени
Ефективното редуциране на азотното хранене ще бъде все по-важна тема в следващите години

Деница Иванова: Изкупната цена на малините за преработка падна двойно в сравнение с миналогодишната
Пазарът на малини и ягоди за прясна консумация постоянно расте

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg