Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Вторник, 30 Април 2024

Декември 2023

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Мениджър Брой: Май 2013
Най-важното е човек да работи с желание и всичко, което прави, да му носи удовлетворение
Мария Неделчева, регионален търговски мениджър за Южна България в БАСФ, отдел Растителна защита

Най-важното е човек да работи с желание и всичко, което прави, да му носи удовлетворение

print

e-mail facebook

 

Занимавала съм се с производство като главен агроном на 10 хиляди декара лозя, била съм преподавател по лозарство, занимавала съм се и с търговия на препарати. Всичко това е натрупан опит, допринесъл за моето развитие, за това, което знам и мога днес. Ако ме попитате сега – „Защо точно БАСФ, отдел Растителна защита?”, ще ви отговоря веднага – „Защото намерих съмишленици!”

Мария Неделчева има дългогодишен опит в областта на земеделието, 3 години работи като главен агроном във Винпром Карнобат. В екипа на БАСФ България е вече повече от 5 години.

Завършила е специалност Растителна защита в Аграрния университет в гр. Пловдив.

Мария е семейна с две деца. Определя себе си като земен човек, типичен представител на зодия Козирог. Обича да чете книги винаги, когато има време за това.

- Г-жо Неделчева, като агроном, как успявате да бъдете в крак със съвременните тенденции в РЗ?

- Шанс е да живеем във века на информацията. Стига човек да има желание, лесно може да получи информацията, която му е необходима. БАСФ е фирма, която създава съвременните тенденции в растителната защита. Извършва мащабна изследователска дейност, внедрява нови продукти и технологии. Това е един много сериозен източник на информация.

Ежедневната ми работа със земеделците също много ме обогатява професионално. Повярвайте ми на техните полета винаги можеш да решиш нов казус, да научиш поредния „урок”. Когато практическите задачи надграждат теоретичната основа, „пъзелът” се сглобява.

- Как попаднахте в БАСФ България, отдел „Растителна защита”?

Преди 5 години, след няколко разговора с Ваня Горчева, поех предизвикателството да изляза от производството и да застана от другата страна. Завършила съм Растителна защита и предложението да работя за компания с толкова инвестиции и фокус към българския РЗ пазар беше много привлекателно. В този период БАСФ България активно търсеше хора с професионален опит, които да се сработят така, че да направят добър екип, който да покаже новата визия и концепция на световния производител в страната ни. Определям себе си като щастливка, защото имам възможността да работя с изключителни професионалисти в бранша – имам предвид не само колегите, но и всички клиенти на БАСФ.

- Как се вписвате в екипа на БАСФ България?

- По природа съм екипен играч. Колегите от екипа на БАСФ са различни посвоему, имат ярка индивидуалност и всеки има различен характер. И най-интересното е, че имаме много общо помежду си и то ни прави много близки. Смело мога да заявя, че екипът на БАСФ Агро е най-добрият в РЗ индустрията и това е в основата на високите резултати, които успяваме да постигнем през годините, както и на доверието, на което се радваме от страна на най-добрите земеделци.

- Какво Ви дава компания като БАСФ?

- Усещането, че си част от световна компания с имидж и традиции в бранша. Сигурността, че можеш да се опреш на опита на всеки един и на фирмата като цяло.

- Какви са предизвикателствата, с които ежедневно се срещате в работата?

- Когато си добър в нещо, очакванията към теб стават все по-високи. И в тази връзка най-голямото предизвикателство за мен е да свърша работата си така че и аз, и клиентите, с които работя, да сме удовлетворени. От друга страна, всеки контакт с хората е своеобразно предизвикателство. Трябва да съумееш да предложиш такова решение или варианти за решения, че клиентите ти да чувстват и усещат, че имат коректен партньор до себе си, на когото могат да разчитат. Искам „да гледам в очите” хората, с които работя и в този смисъл за мен всяка консултация, която давам, е и отговорност за резултатите.

 

Автор: Списание АгроКомпас
Целия материал четете в брой Май 2013



ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Иновативно и печелившо земеделие с продуктите на Corteva Agriscience™
Компанията залага на иновации и био решения – това стана ясно на Портфолио Фарм край добруджанското село Победа

Атрактивни попълнения в портфолиото на Nuseed при слънчогледа
Компанията излиза и с нови култури – карината и тръстика

Листните торове на Лебозол® – сигурност и ефективност при климатични промени
Ефективното редуциране на азотното хранене ще бъде все по-важна тема в следващите години

Деница Иванова: Изкупната цена на малините за преработка падна двойно в сравнение с миналогодишната
Пазарът на малини и ягоди за прясна консумация постоянно расте

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg